اتاق آنتن، محیطی است که برای تست و اندازه‌گیری عملکرد آنتن‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی طراحی و ساخته می‌شود. این اتاق‌ها با استفاده از مواد شیلد برای جلوگیری از تداخل با سایر دستگاه‌های الکترونیکی طراحی شده‌اند.

طراحی و ساخت اتاق آنتن نیازمند دانش و تخصص بالا در زمینه‌های مختلفی مانند الکترومغناطیس، طراحی مدارات الکترونیکی، فیزیک و ریاضیات است. در طراحی اتاق آنتن باید به مسائلی مانند انعکاس و شکست موج‌ها، تفریق و انحراف آن‌ها و همچنین اثرات محیطی نظیر دما و رطوبت توجه کرد.

استفاده از آنتن مناسب در اتاق آنتن برای تست دستگاه‌های الکترونیکی بسیار حائز اهمیت است. آنتن باید به گونه‌ای باشد که بتواند امواج الکترومغناطیسی را با دقت و صحت بالا به دستگاه تستی ارسال کند و همچنین امواج تولید شده توسط دستگاه تستی را با دقت دریافت کند.

Image

اتاق آنتن EMC یک فضای آزمایشگاهی است که برای طراحی و تست انواع تجهیزات الکترونیکی و الکترومغناطیسی استفاده می شود. EMC مخفف Electromagnetic Compatibility است که به توانایی یک سیستم الکترونیکی یا الکترومغناطیسی برای عملکرد در حضور دیگر دستگاه ها و سیستم ها اشاره دارد.

اتاق آنتن EMC شامل یک سیستم آنتن، فیلترهای RF، سیستم تعدیل قدرت، تجهیزات اندازه گیری و دستگاه های کنترل و نظارت می باشد. برای طراحی یک اتاق آنتن EMC، ابتدا نیاز است تا طراحی سیستم آنتن، فیلترهای RF و سیستم تعدیل قدرت انجام شود. سپس تجهیزات اندازه گیری از جمله سنجنده های فیلد الکترومغناطیسی، آنالایزر طیفی و دستگاه های اندازه گیری دیگر نصب و راه اندازی می شوند.

از کاربردهای اتاق آنتن EMC می توان به تست تجهیزات الکترونیکی برای اطمینان از سازگاری الکترومغناطیسی آنها با دیگر دستگاه ها و سیستم ها اشاره کرد. همچنین، اتاق آنتن EMC در تحقیقات مربوط به طراحی و توسعه تجهیزات الکترونیکی و الکترومغناطیسی نیز کاربرد دارد.

Image

اتاق شیلد (Shielded Room) یک فضای محافظت شده و ایمن است که برای جلوگیری از نفوذ سیگنال های الکترومغناطیسی به داخل و خارج، طراحی و ساخته می‌شود. این اتاق‌ها در صنایع مختلف از جمله مخابرات، الکترونیک، پزشکی و فضایی استفاده می‌شوند.

در طراحی اتاق شیلد، ابتدا باید نوع امواج الکترومغناطیسی که می‌خواهیم محافظت کنیم را تعیین کنیم. سپس با استفاده از موادی که برای جذب این امواج مناسب هستند، محیطی مناسب برای ساخت اتاق شیلد ایجاد می‌کنیم.

در طراحی اتاق شیلد باید به اجزای مختلف آن توجه کرد؛ از جمله محیط اطراف اتاق که باید از نوعی مواد خاص ساخته شود تا از تأثیرات الکترومغناطیسی بیرونی جلوگیری کند، دیوارهای داخلی اتاق که باید از جنس فلزی با خاصیت هدایت الکتریکی بالا باشند، درب و پنجره‌هایی که باید از جنس مش فلزی ساخته شوند و همچنین مسیرهایی که سیم‌ها و کابل‌ها برای ورود به داخل اتاق در نظر گرفته می‌شوند.

از کاربردهای اتاق شیلد می‌توان به تست تجهیزات الکترونیکی، تست آنتن‌ها و همچنین انجام اندازه‌گیری‌های الکترومغناطیسی در آزمایشگاه‌ها اشاره کرد.